1 střední lilek
100 g uvařených sojových bobů
chilli koření
1 velká cibule
2 lžíce oleje
2-3 stroužky česneku
50 g rýže
500 g rajské šťávy
Lilek nejprve rozřízneme, vydlabeme dužinu a všechny části hodně osolíme a necháme stát min 15 minut. Vyteče hořká šťáva a tu spolu se solí opláchneme vodou.
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a přidáme dužinu nakrájenou na kostky. Nastrouháme česnek, přidáme chilli koření, podlijeme trochou vody a podusíme asi 10 minut. Poté zalijeme rajskou šťávou a přidáme sojové boby.
Do zapékací nádoby vložíme poloviny lilku, naplníme je směsí. Nahoru nasypeme rýži a pečeme na 180°C asi 40 minut. Výsledek je na fotce 😉
Nesolím ale sůl nahrazuji chilli kořením. Kombinace chilli, česneku a křupavé cibule v rajské omáčce je geniální.