Vepřové na žampionech s fazolemi a s celozrnnými těstovinami

Na 1 porci:

150 g vepřové kýty

50 g fazolí

50 g celozrnných těstovin

1 cibule

1-2 stroužky česneku

5 žampionů

olej

 

Vepřovou kýtu na krájíme na cca 1 cm plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Poté přidáme maso a opečeme z obou stran. Maso osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Já vařím v tlakovém hrnci asi 20 minut.

Fazole namočíme přes noc. Poté slijeme vodu, ve které byly namočené a vaříme v neosolené vodě doměkka. Opět lze využít tlakový hrnec, který vaření urychlí.

Celozrnné těstoviny jsou připraveny dle návodu.

Vepřové maso sice obsahuje více tuku než kuřecí, ale kuřecí nelze jíst pořád a občas to neškodí prostřídat 😉