Na 1 porci:
150 g vepřové kýty
50 g fazolí
50 g celozrnných těstovin
1 cibule
1-2 stroužky česneku
5 žampionů
olej
Vepřovou kýtu na krájíme na cca 1 cm plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Poté přidáme maso a opečeme z obou stran. Maso osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Já vařím v tlakovém hrnci asi 20 minut.
Fazole namočíme přes noc. Poté slijeme vodu, ve které byly namočené a vaříme v neosolené vodě doměkka. Opět lze využít tlakový hrnec, který vaření urychlí.
Celozrnné těstoviny jsou připraveny dle návodu.
Vepřové maso sice obsahuje více tuku než kuřecí, ale kuřecí nelze jíst pořád a občas to neškodí prostřídat 😉