Rizoto s mletým masem

500 g mletého vepřového (libové)

150 g rýže

Drcené chilli papričky

500 g rajské šťávy

½ hlavičky česneku

3-4 cibule

sůl

Sýr na zapečení –eidam 30% asi 150 g

 

 

Osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, nastrouhaný česnek a vydusíme až zmizí voda, poté vodu dolijeme, osolíme a vaříme do měkka.

Mezitím si uvaříme rýži dle návodu.

Jakmile maso změkne přidáme rajskou šťávu, chilli a krátce povaříme. Můžeme dle chuti přidat další česnek. Vepřové maso se musí hodně „načesnekovat“-aby nebylo cítit vepřovým.

Poté masovou směs smícháme s rýží a v zapékací misce vložíme do rozehřáté trouby na 200°C asi na 15 minut. Necháme krátce zapéct, ale ne tak, aby zmizela veškerá šťáva. Ve výsledky je lepší, když to trochu „plave“.

Po vyjmutí z trouby nastrouháme sýr a znovu přikryjeme. Sýr je lepší přidat až po ukončení pečení, jinak by se příliš roztavil a zmizel.

Rizoto je výborné pálivé s větším množstvím česneku.

Množství sýru můžete přidat dle chuti a možností 😉