1 vepřová panenka dlouhá
200 g uvařených brambor
10 oliv zelených nebo černých
½ plechovky červených fazolí
1 cibule
3 zavařené okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce bílého jogurtu
1 menší lžíce tatarky
drcený pepř
chilli paprička (volitelné)
Panenku nakrájíme na 1 cm plátky a roztáhneme prsty. Posolíme, opepříme a opečeme na domácím Minute Grilu. Jeho výhoda spočívá v tom, že není nutné přidávat žádný tuk. Má teflonový nepřilnavý povrch, který umožňuje snadnou a rychlou přípravu. Samotné pečení masa trvá 5, max 7 minut.
Uvařené brambory nakrájíme na malé kousky. Fazole a olivy slijeme z nálevu. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme v míse, do které přidáme hořčici, jogurt a tatarku a do této směsi vlijeme vodu z okurek. Dochutíme pepřem. Už nesolíme! Kdo má rád ostré přidá chilli papričku z nálevu.
Jedná se o snadné a rychlé jídlo. Vychlazený bramborový salát je ideální do teplých dnů.