Panenka na grilu s lehkým bramborovým salátem

1 vepřová panenka dlouhá

200 g uvařených brambor

10 oliv zelených nebo černých

½ plechovky červených fazolí

1 cibule

3 zavařené okurky

2 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce bílého jogurtu

1 menší lžíce tatarky

drcený pepř

chilli paprička (volitelné)

 

Panenku nakrájíme na 1 cm plátky a roztáhneme prsty. Posolíme, opepříme a opečeme na domácím Minute Grilu. Jeho výhoda spočívá v tom, že není nutné přidávat žádný tuk. Má teflonový nepřilnavý povrch, který umožňuje snadnou a rychlou přípravu. Samotné pečení masa trvá 5, max 7 minut.

Uvařené brambory nakrájíme na malé kousky. Fazole a olivy slijeme z nálevu. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme v míse, do které přidáme hořčici, jogurt a tatarku a do této směsi vlijeme vodu z okurek. Dochutíme pepřem. Už nesolíme! Kdo má rád ostré přidá chilli papričku z nálevu.

Jedná se o snadné a rychlé jídlo. Vychlazený bramborový salát je ideální do teplých dnů.