Kuřecí závitek s noky

Kuřecí prsa 400 g (větší kusy)

Šunka 3-4 plátky

Sýr, eidam 30%, 100 g

1 sterilovaná okurka

1 malá cibule na náplň

3 velké cibule do šťávy

Hořčice – plnotučná, kremžská 3 lžíce

Olej

Hladká mouka

Sladká paprika, pepř

200 g noků

1 brokolice

 

Kuřecí řízky naporcujeme na tenké široké pláty, které mírně vyklepeme pěstí. Poté potřeme každý plát hořčicí. Poklademe šunkou, sýrem, přidáme nakrájenou cibuli a okurku a svineme. Upevníme párátky nebo provázkem.

Závitky posypeme paprikou a pepřem, obalíme v hladké mouce a sázíme do trochy rozpáleného oleje v hrnci. Opečeme zprudka z obou stran a zalijeme vodou, do které přidáme na kostičky nakrájené cibule, mírně osolíme a dusíme doměkka. Můžeme připravit i v tlakovém hrnci.

Noky uvaříme podle návodu, na porci max 100-200 g.

Jako přílohu můžeme zvolit brokolici. Brokolici opláchneme a rozebereme na jednotlivé růžice. Postavíme do hrnce s vodou (může být slaná ale nemusí-pak vynikne nasládlá chuť brokolice) až do varu. Po začátku varu vypneme. Pokud chceme měkčí, necháme chvíli odstát v horké vodě. Poté spláchneme studnou vodou, tím si brokolice zachová zelenou barvu.