Kuřecí závitek s bulgurem a hráškem

2-3 porce .

400 g kuřecích řízků

100 g libové šunky

100 g sýra eidam 30%

1 sterilovaná okurka

2 cibule

hořčice

sladká paprika, pepř

250 g mrazeného hrášku Bonduelle

200 g bulgur celozrnný

 

Kuřecí řízky nakrájíme a lehce rozklepeme na co největší pláty. Potřeme hořčicí a poklademe šunkou, sýrem, okurkou a ½ nakrájené cibule a zamotáme. Aby držely tvar závitku můžeme použít párátka nebo nit. Povrch posypeme sladkou paprikou a pepřem. Nesolíme!

Vložíme do zapékací misky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct na cca 200°C na 45 minut, klidně i 60 minut. Závitky lze připravit i v tlakovém hrnci.

Bulgur uvaříme dle návodu.

Hrášek podusíme na pánvi asi 3 minuty.