Kuřecí rizoto s bulgurem

Ingrediance

  • 1 polovina kuřete
  • 3 velké cibule
  • Koření-sladká paprika
  • Mražená zelenina-hrášek, mrkev, kukuřice 350 g
  • 250 g bulguru

Příprava

Naporcované kuře, u kterého jsme odstranili všechny mastné části, vložíme do pečicí mísy a posolíme, posypeme paprikou, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou upečeme do měkka při teplotě 200°C. Pečeme cca 2 hodiny. Můžeme upéct celé a polovinu použijeme na rizoto.

Bulgur před vařením důkladně 2-3x proláchneme ve vodě, poté dolijeme vodu v množství 2/3 k množství bulguru v hrnci. Vaříme ve slané vodě 10 minut, poté vypneme a necháme 3-5 minut odstát v horké vodě.

Mezitím si na pánvi rozehřejeme mrazenou zeleninu. Nevaříme, jen ohřejeme.

Po upečení kuře vykostíme, maso nakrájíme a smícháme s bulgurem a zeleninou. Zalijeme výpekem z kuřete.