Kuřecí plátek s fazolemi a bulgurem

Kuřecí maso je připraveno je připraveno na domácím Minute Grilu. Jeho výhoda spočívá v tom, že není nutné přidávat žádný tuk. Má teflonový nepřilnavý povrch, který umožňuje snadnou a rychlou přípravu. Samotné pečení masa trvá 5, max 7 minut.

Fazole jsou uvařeny dle návodu. Vařím je v tlakovém hrnci po namáčení asi 1 hodinu. Nesolím.

Celozrnný bulgur vařím dle návodu asi 10 minut v mírně osolené vodě. Celozrnný obsahuje dvojnásobné množství vlákniny ve srovnáním se zlatým bulgurem a má i výraznější chuť.

Do uvedené kombinace jsem přidala kousek nivy, protože je slaná a já solím hodně málo. Samozřejmě sýr lze vynechat. Já jej měla zrovna po ruce 😉

Celou porci jsem obohatila o polovinu brokolice, která zasytí a dodá vlákninu a bílkoviny!

Brokolici krátce povařím v horké vodě a zaliju hned studenou vodou-udrží si tak krásnou zelenou barvu a je taková nasládlá!