Kuřecí maso s fazolemi a brokolicí

Kuřecí prsa 400 g

Fazole 200 g

Brokolice 1 ks

Sladká chilli omáčka 2 lžíce

 

 

 

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vydusíme doměkka, můžeme mírně osolit nebo necháme úplně bez soli.

Fazole namočíme přes noc, abychom je zbavili antinutričních látek. Namáčení se provádí jen, aby fazole změkly, ale aby se zbavily jedů. Ano, syrové fazole jsou jedovaté. Druhý den uvaříme podle návodu. V tlakovém hrnci trvá uvařit 500 g fazolí asi hodinu.

Brokolici opláchneme a rozebereme na jednotlivé růžice. Postavíme do hrnce s vodou (může být slaná ale nemusí-pak vynikne nasládlá chuť brokolice) až do varu. Po začátku varu vypneme. Pokud chceme měkčí, necháme chvíli odstát v horké vodě. Poté spláchneme studnou vodou, tím si brokolice zachová zelenou barvu.

K přípravě porce stačí 150 g masa a 100 g fazolí a polovina brokolice. Zbytek necháme na druhý den a nebo zamrazíme.

Fazole lze ochutit malým množstvím chilli omáčky, jinak se dá vše jíst neochucené-pak je to 100% dietní 😉