Kuře s lečem a rýží

1 celé kuře (na 4 porce)

2-3 cibule

1 paprika

5 rajčat

½ cuketa

1-2 stružky česneku

100 g rýže

sladká paprika, sůl

olej

 

 

Kuře naporcujeme na čtvrtky, odkrájíme mastné kůže a odstraníme přebytečný tuk, posolíme a posypeme sladkou paprikou. Kůže necháváme tak, aby se při pečení kuře příliš nevysušovalo, tyto kůže ve výsledku jíst nemusíme. Přichystáme si pečící mísu, jejíž dno posypeme nakrájenou cibulí, se kterou nemusíme šetřit. Na cibuli naskládáme kuře a zalijeme vodou-asi do poloviny kuřecích částí. Další tuk nepřidáváme!! Kuře samotné vypustí tuku dostatek!!!

Na pánvi rozehřejeme 1 lžící oleje a osmahneme jednu nakrájenou cibuli a česnek. Poté vložíme nakrájenou papriku, rajčata a cuketu a podusíme doměkka.

Rýži uvaříme dle návodu a podáváme s výpekem z kuřete nebo klidně i suchou, zelenina bude šťavnatá dost 😉