Kuře s hráškem a bulgurem

Ingredience

  • 1 polovina kuřete
  • 3 velké cibule
  • Koření-sladká paprika
  • Mražený hrášek100 g
  • 50g bulguru

Příprava

Naporcované kuře, u kterého jsme odstranili všechny mastné části, vložíme do pečicí mísy a posolíme, posypeme paprikou, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou upečeme do měkka při teplotě 200°C. Pečeme cca 2 hodiny.Můžeme upéct celé kuře , kdy využijeme polovinu a druhou použijeme na rizoto. Viz další recept.

Bulgur před vařením důkladně 2-3x proláchneme ve vodě, poté dolijeme vodu v množství 2/3 k množství bulguru v hrnci. Vaříme ve slané vodě 10 minut, poté vypneme a necháme 3-5 minut odstát v horké vodě.

Mezitím si na pánvi rozehřejeme mrazený hrášek. Nevaříme, jen ohřejeme.

Bulgur ochutíme výpekem z kuřete, přidáme hrášek a k tomu porci pečeného kuřete.