Krůtí na česneku s fazolemi a bramborem

2-3 porce:

400 g krůtích prsou

2 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce oleje

1 konzerva velkých bílých fazolí

200 g fazolových lusků

500 g brambor

 

Krůtí prsa nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme a potřeme jím krůtí maso, osolíme.

Cibuli nakrájíme na kousky a zesklovatíme na oleji. Přidáme krůtí maso s česnekem, opražíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme fazole a zamícháme.

Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě doměkka. Brambory rozmačkáme na kaši, kterou pak polijeme šťávou z masa (mléko ani máslo není třeba).

Můžeme přidat i fazolové lusky.

Toto jídlo vzniklo v rámci spotřeby zbylých fazolí a lusků 🙂