TRIBULUS TERRESTRIS

Jsou 2 regionální genotypy jihovýchodní Evropa a Asie (původem je z Asie). Oba se liší...

TRIBULUS TERRESTRIS
Jahody

Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce. V literatuře se uvádí až tři tisíce odrůd kulturního jahodníku. V...

Jahody
Maliny

Z rostlin ostružiníku maliníku se využívají jak plody tak listy.   Listy se používají především na...

Maliny
Migrény

  Bolesti hlavy trápí každého z nás. Jen ale malá část, asi 10 % tvoří migrény....

Migrény
Nespavost

V dnešní době jedna z nejčastějších komplikací. Řada lidí má dnes problémy usnout a když už se...

Nespavost
Komplikace při redukci hmotnosti

  Tento článek přináší souhrn nástrah, které mohou úspěšnou redukci hmotnosti zkomplikovat, ne-li úplně zastavit....

Komplikace při redukci hmotnosti
Problémy při redukci váhy

Během našeho snažení snížit hmotnost můžeme narazit na řadu komplikací, které nám mohou naši situaci...

Problémy při redukci váhy
Celulitida

Pod pojmem celulitida si představíme hrudkovitou kůži především na stehnech a hýždích, ale může se...

Celulitida
Stévie

Stévie patří mezi nízkokalorická a navíc přírodní sladidla. Ale musíme dávat pozor, protože na trhu...

Stévie
Sůl

V dnešní době aniž si to uvědomujeme, konzumujeme příliš vysoké množství soli. Doporučená denní dávka je...

Sůl
Vláknina

V dnešní době velká část naší populace konzumuje malé množství vlákniny, přitom se jedná o velmi...

Vláknina
Funkční potraviny

Jedná se o potraviny obohacené o vyšší množství biologicky aktivních látek, než jaké se nachází...

Funkční potraviny
Vločky

Kaše připravené z vloček nemusí být vyloženě ovesné. Můžeme použít žitné, špaldové, pohankové, pšeničné vločky. Z...

Vločky
Dostatečný příjem bílkovin

Abychom si svaly uchovali musíme příjímat dostatek bílkovin, tj. 1-1,5 g/ 1 kg váhy. Nejlepší...

Dostatečný příjem bílkovin
Pečivo

Dávejme přednost celozrnnému a tmavému pečivo před bílým a to z následujících důvodů Bílá mouka je vysokovymletá,...

Pečivo
Glykemický index, GI

Vliv individuální potraviny na hodnotu krevního cukru. Budeme se vyhýbat potravinám s vysokým GI: Brambory pečené...

Glykemický index, GI